Het maakt niet uit dat je het juist hebt, want mensen als Matt Yglesias geven niet om wat waar is

het-maakt-niet-uit-dat-je-het-juist-hebt,-want-mensen-als-matt-yglesias-geven-niet-om-wat-waar-is

08-11-21 09:37:00,

Autisme is zowel een zegen als een vloek. Het stelt je in staat om te zien hoe de wereld echt werkt, of tenminste een oprechte poging te doen om te zien hoe de wereld echt werkt. De meeste mensen hebben niet eens de mogelijkheid om te proberen erachter te komen hoe de wereld echt werkt. Er is een enorm spectrum aan mogelijkheden, maar al die mogelijkheden worden eerst gefilterd door de lens van “wat vinden andere mensen goed dat ik geloof”, schrijft Rintrah. Via Matt Yglesias Twitteraccount

Autisme is zowel een zegen als een vloek. Het stelt je in staat om te zien hoe de wereld echt werkt, of tenminste een oprechte poging te doen om te zien hoe de wereld echt werkt. De meeste mensen hebben niet eens de mogelijkheid om te proberen erachter te komen hoe de wereld echt werkt. Er is een enorm spectrum aan mogelijkheden, maar al die mogelijkheden worden eerst gefilterd door de lens van “wat vinden andere mensen goed dat ik geloof”.

Ik kan eerlijk gezegd geen beter voorbeeld bedenken dan de lockdowns. Het kostte de gemiddelde autist ongeveer tien minuten om erachter te komen dat dit een slecht idee was. Het is echt niet zo moeilijk. Iedereen met een IQ van boven de 115 heeft de ruwe rekenkracht die nodig is om het hele ding door je heuristiek te halen en uit te vinden dat het de test niet doorstaat. Als je slim genoeg bent maar er niet uit komt, zijn er drie mogelijkheden: Je bent hypersociaal, slecht of beide. En als het nog niet duidelijk was, de gemiddelde autist had het goed:

De meeste mensen kunnen hun mening niet baseren op feitelijk bewijs. Als ze het proberen, interpreteren ze het feitelijke bewijs door de lens van “wat moet ik geloven”. Een voorbeeld: ik vertelde mijn broer, die helpt bij het maken van COVID-beleid voor de regering, dat ze de ouderen vitamine D moesten geven. Hij werd erg boos en de volgende dag kwam hij terug en begon te klagen over een bepaalde studie die hij had gevonden, waarbij hij aanvoerde dat het van slechte kwaliteit was omdat er te weinig mensen in waren opgenomen,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: