IS-K bedreiging voor Afghanistan en de regio

is-k-bedreiging-voor-afghanistan-en-de-regio

08-11-21 07: 35: 00,

Sinds hun aantreden na de chaotische terugtrekking van de VS uit Afghanistan in augustus 2021 worden de Taliban (verboden in Rusland) geconfronteerd met een ongekende veiligheidsuitdaging van de Islamitische Staat in Khorasan (terreurogranisatie, verboden in Rusland). Sedert augustus heeft een reeks uiterst geraffineerde aanslagen in Kaboel en andere steden de bewering van de Taliban ondermijnd dat zij de “onwettige” regering in Kaboel hebben vervangen en de gewone Afghanen de broodnodige veiligheid en vrede hebben gebracht. De machtsovername door de Taliban werd gevolgd door een onomwonden ontkenning door de groepering dat IS-K een geloofwaardige bedreiging vormt voor Afghanistan. Na de eerste aanvallen van de groep – waarbij honderden doden en nog eens honderden gewonden vielen – herhaalde het Taliban-regime dat het in staat was IS-K aan te pakken zonder enige hulp van buitenaf, met inbegrip van de hulp die door de regering-Biden werd aangeboden. Hoewel de alliantie tussen de Taliban en de VS een ernstig politiek dilemma had kunnen vormen voor het ontluikende Taliban-regime,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: