Microsoft-presentatie zaait verwarring: haalt het woke wit voetje of helpt het slechtzienden? – Café Weltschmerz

microsoft-presentatie-zaait-verwarring:-haalt-het-woke-wit-voetje-of-helpt-het-slechtzienden?-–-cafe-weltschmerz

08-11-21 08:04:00,

“Ik ben Natalia Godyla. Een Kaukasische vrouw met een bril en lang blond haar. Spreek me aan met zij/haar.” Haar collega Seth Juarez: “Ik ben een lange Latinoman met een blauw shirt en kaki broek.” Veel mensen uiten hun ongeloof bij het zien van presentaties tijdens de ‘Microsoft Ignite‘ bijeenkomt van begin november. Medewerkers stelden zich voor aan de hand van afkomst en uiterlijke kenmerken, om vervolgens in een moeite door aan te geven waar ze staan in een fluide genderspectrum.

Op de conferentie van Microsoft gaven medewerkers hun visie op het bedrijf en presenteerden nieuwe producten en technologische ontwikkelingen. Opvallend was de nadruk van de medewerkers op zaken zoals geslacht, afkomst en uiterlijke kenmerken.

Nadat marketingmanager Godyla zichzelf had geintroduceerd, gaf ze het woord aan haar collega Nic Fillingham. “Hoi allemaal, ik ben een Kaukasische man met bril en baard en wordt aangesproken met hij/hem.”

Op Twitter reageren mensen voornamelijk verbaasd en afkeurend. Techjournalist en ondernemer Alexander Klöpping: ‘Wat gebeurt hier…’ Ewald Kegel lijkt een dwingende bedrijfsetiquette waar te nemen en zegt: ‘Blij dat ik aan de ‘bedrijfscultuur’ heb kunnen ontsnappen.’ Lomez vindt het zo overdreven dat hij opmerkt: ‘Het is moeilijk te geloven dat dit geen satirische sketch is van Microsoft.’

Fillingham zelf reageerde ook op de ophef rond de video’s. Hij verdedigde de expliciet beschrijvende introductie: ‘We doen dit voor de visueel gehandicapten. Door ons zo te omschrijven kunnen zij de verschillende sprekers hopelijk beter van elkaar onderscheiden en zich inbeelden hoe de spreker er mogelijk uitziet.’

Some context over in this thread if you’d like to know why the visual descriptions were given by each presenter. Feedback welcome. https://t.co/Y484VvyzYu

— Nic Fillingham (@nicfill) November 4, 2021

De introductie van zijn collega Alison Weins valt met de opmerking van Fillingham in gedachten beter te begrijpen: ‘Hoi, ik ben Allison Weins, senior programmamanager bij Microsoft. Ik ben een Aziatsische, witte vrouw met donkerbruin haar en draag een rode blouse zonder mouwen.’

Woke

Er valt misschien iets voor te zeggen om jezelf te omschrijven zoals de medewerkers van Microsoft deden. Maar zou het ook anders kunnen, vragen sommigen zich af: ‘Ik heb altijd een grote lach op mijn gezicht, dat past goed bij mijn grote ogen,’ of: ‘Ik heb een mooie rode jurk aan,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: