Politieke Suïcide – CommonSenseTV

politieke-suicide-–-commonsensetv

08-11-21 10:32:00,

Deel onze artikelen en doorbreek de censuur

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Gelezen 281

Enkele jaren geleden, op een donkere zwoele maanloze najaarsavond, liep ik in gedachten met de hond door het park. Zoals honden verwenners wel weten is hun geur en hoor vermogen vele malen beter ontwikkeld dan bij ons mensen. Dus toen ze spontaan stil bleef staan en met haar lichaamstaal aangaf dat er iets niet pluis was werd ik, weliswaar een beetje laat, ook attent. Het duurde even tot ik in de richting van haar focus iets gewaar werd. Ze wil nogal snel uithalen met haar blinkende trotse hoektanden dus mijn zorgen zijn eerder gericht op de anderen dan voor mezelf of de hond. 

Een niet waarschijnlijke lezer van deze site ( ik neem aan dat op de daklozen opvang van het leger des Heils deze site niet echt populair is) kan uit ervaring vertellen hoe het voelt als ze, na drie keer waarschuwen, in je kruis hangt. Vermoedelijk heeft deze overvaller een andere wijk tot zijn werkgebied uitgeroepen want, nadat ik hem nageroepen had vooral aangifte te doen, heb ik hem nooit meer gezien.

Het werd me gewaar dat er iemand op een stijger naast de slootkant zat en dat het niet een typische nachtvisser was bleek uit het ontbreken van hengels en tassen. Er was iets niet goed. Op een afstandje vroeg ik, Hallo, alles goed met je? Ze reageerde niet. Dus een deel van mijn antwoord had ik al. Van binnen maakte ik de afweging of ik moest aandringen, hulp moest aanbieden of een gesprek aangaan of doorlopen. Ik vroeg of ze het goed vond dat ik wat dichterbij kwam. Dat mocht. Ben je bang voor de hond vroeg ik haar en haar antwoord was ontkennend. Inmiddels was het me duidelijk dat er een jonge vrouw in psychische nood verkerend aan de waterkant zat. Alle mogelijkheden raasden aan mijn verbeelding voorbij en ik vroeg haar of iemand haar kwaad had gedaan. Dit ontkende ze ook. Een sprankje blijdschap sprong er in mij op ‘dat’ niet. Vind je het goed als ik aan deze kant van de stijger ga zitten vroeg ik haar,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: