Van de baan – een afscheidsmail van de nog steeds waarnemend SPD-voorzitter Walter-Borjans

van-de-baan-–-een-afscheidsmail-van-de-nog-steeds-waarnemend-spd-voorzitter-walter-borjans

08-11-21 07: 15: 00,

De huidige SPD-leider heeft besloten zich in december niet herkiesbaar te stellen. Dat is eervol. Maar een afscheidsmail die hij eind oktober aan een SPD-lid stuurde – zie hieronder – getuigt van het verlies van realiteitszin en ontgoocheling van deze leider. Het begint met de kop. Er staat: “MISSIE VERVOLGD”. Met deze alledaagse Engelse uitdrukking kopt de leider van de voormalige Arbeiderspartij SPD zijn afscheidsbrief aan een lid! De formule is ook nauw verbonden met de noodlottige George W. Bush en een militaire daad. Zie hier . Dan overdrijft voorzitter Walter-Borjans op bedenkelijke wijze het succes bij de laatste verkiezingen. Hij noemt het resultaat “een geweldig succes” in de allereerste zin. Albrecht Müller.
Het is waar dat de “sociaal-democratie opnieuw de sterkste kracht is geworden”. Maar de verkiezingsuitslag van 25,7% is een van de slechtste in de sociaal-democratische geschiedenis sinds 1949. Zie de figuur hieronder:

Stemaandeel van het EPD bij de federale verkiezingen van 1949-2021

Slechts twee keer,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: