De gascrisis in Europa: een vooruitblik op de Arabische wereld

de-gascrisis-in-europa:-een-vooruitblik-op-de-arabische-wereld

09-11-21 06: 45: 00,

De huidige turbulentie op de Europese gasmarkt heeft de aandacht getrokken van de Arabieren die de situatie van de gasprijzen op de voet volgen. De Arabische olieproducerende landen zijn immers goed voor 56% van de oliereserves en bijna 27% van het aardgas wereldwijd. In 2020 produceerden zij volgens lokale gegevens 28% van de olie en 15% van het aardgas op de planeet, en de inkomsten die zij daarbij genereren vormen de voornaamste bron van hun begrotingen en ontwikkeling.

In haar recente verklaring heeft de Organisatie van Arabische Olie-exporterende Landen (OAPEC) de overtuiging uitgesproken dat de crisis in Europa een bedreiging vormt voor de stabiliteit van de gehele mondiale gasmarkt, vooral aan de vooravond van de winter. De organisatie benadrukte dat zij de ongekende stijging van de gasprijzen op het continent op de voet volgt.

De oorzaken van de crisis worden besproken in de media en sociale netwerken van het Midden-Oosten.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: