De wortel van alle kwaad

de-wortel-van-alle-kwaad

09-11-21 01: 00: 00,

Waarom ver weg gaan – naar Glasgow voor de VN-conferentie over klimaatverandering – als het goede zo dichtbij is? In plaats van een nieuwe smartphone te kopen, wordt u eigenaar van een vierkante meter zonnesysteem in Zürich; 1 vierkante meter kost slechts 250 frank. Door dit te doen, doet u iets voor het milieu.

Bild

Bron: Website EWZ

Hoe zou het zijn als particuliere investeerders, de Zwitserse nationale bank, banken, verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen voortaan geen miljarden meer in internationale wapenconcerns zouden pompen? Als deze miljarden nu eens werden gebruikt om zonne-, wind- en geothermische energiecentrales te bouwen en om huizen beter te isoleren?

Volgens ICAN, de International Campaign to Abolish Nuclear Weapons, hebben Zwitserse financiële instellingen 2019 schaamteloos maar liefst 8,983 miljard US dollar geïnvesteerd in bedrijven die kernwapens produceren.

Met deze 8,983 miljard USD – dat is 8,17 miljard Zwitserse frank – die vandaag verspild worden door instellingen van “humanitair Zwitserland dat zich inzet voor de vrede” aan deze nucleaire waanzin, zou men op 180.000 flats, installatie van panelen op het dak en aan de gevels voor de levering van elektriciteit, warm water en verwarming, en installatie van warmwatertanks en elementen voor de opslag van elektriciteit in de kelder (uitgaande van een investering van ongeveer CHF 50.000 per flat).

” Lees verder

%d bloggers liken dit: