Het Epstein-Barr virus versus Covad-19 virus en de draadloze techniek.

het-epstein-barr-virus-versus-covad-19-virus-en-de-draadloze-techniek.

09-11-21 02:44:00,

                                                            Corona virus Covad-19 versus Epstein-Barr virus
Waarom voelt de ene coronapatiënt zich twee weken na de infectie weer kiplekker en de ander kan na een half jaar nog geen dag werken.

Het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu)
Het RIVM zegt hierover; een deel van de mensen houdt na een besmetting met het coronavirus langdurig klachten: ‘Long COVID’ of ‘PASC’ (Post-Acute Sequelae of SARS-CoV-2 Infection) genoemd. Deze klachten kunnen tot enkele weken, maar soms maanden na een infectie met COVID-19 aanhouden tot…… blijvend?

Klachten bij Long COVID
Mensen met Long COVID hebben klachten zoals:
-vermoeidheid;
-kortademigheid;
-pijn op de borst;
-spierpijn;
-hoofdpijn;
-hartkloppingen;
-aanhoudende verhoging;
-langdurig verlies van reukvermogen;
-vergeetachtigheid;
-hersenmist (brain fog);
-depressies.

Hoe kan dat?
Bij mensen die moeite hebben om te herstellen van covid-19 hebben mogelijk te maken met meer dan alleen dit laatste virus wat begonnen is 2020. Hun immuunsysteem kan dan ook betrokken zijn bij een ander virus.

Het andere virus
Dit andere virus is het Epstein-Barr virus (klierkoorts). Meer dan 90% van de bevolking is drager van het Epstein-Barr virus want na de infectie hiermee blijft het B-lymfocyt (ook wel B-cellen geheten) latent aanwezig in het lichaam. Een lymfocyt is een type witte bloedcel dat in het rode beenmerg wordt gevormd. De directe besmettingsweg van het Epstein-Barrvirus is via speekselcontact en de indirecte besmettingsweg via voorwerpen.

Er bestaan vier groepen lymfocyten:
-T-lymfocyten (ook wel T-cellen),
-B-lymfocyten (ook wel B-cellen),
-natural killer cells (ook wel NK-cellen)
-natural killer T cells (ook wel NKT-cellen).

Auto-immuunziekte
Na genezing blijft het virus latent aanwezig in de B-lymfocyten. B-lymfocyten zijn voornamelijk verantwoordelijk voor het humorale immuunrespons (antistoffen). Met name bij patiënten die gediagnosticeerd zijn met een auto-immuunziekte* kan het Epstein-Barr-virus andere ziekten tot uiting laten komen. Ziekten zoals wetenschappelijk beschreven staat als;
-reumatoïde artritis;
-Systemische Lupus Erythematodes (SLE);
-de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa (inflammatory bowel disease, IBD of psoriasis);
–neuropathie (een aandoening van  één zenuw) en polyneuropathie** (een aandoening van meerdere zenuwen) https://stralingsleed.nl/blog/aantasting-van-de-zenuwen-perifere-neuropathie-tot-zenuwuitval-door-emv/

*Auto-immuun betekent dat het immuunsysteem zich tegen het lichaam zelf keert.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: