Hoe in Rusland wordt bericht over de vluchtelingencrisis aan de grens met Wit-Rusland

hoe-in-rusland-wordt-bericht-over-de-vluchtelingencrisis-aan-de-grens-met-wit-rusland

08-11-21 11: 39: 00,

Op 8 november is de situatie aan de Pools-Wit-Russische grens geëscaleerd toen duizenden vluchtelingen probeerden de grens over te steken. Poolse veiligheidstroepen gebruikten geweld en traangas om te voorkomen dat mensen de grens overstaken.

De escalatie aan de grens tussen Polen en Wit-Rusland heeft ook in Duitsland de krantenkoppen gehaald. De Duitse media zitten met deze kwestie in een lastig parket, omdat zij de zogenaamde push-backs, waarbij vluchtelingen met geweld de grens worden verhinderd of zelfs met geweld de grens weer worden overgestuurd, juist veroordelen. En terwijl de Duitse media tranen plengen over de bootvluchtelingen op de Middellandse Zee en oproepen een einde te maken aan hun lijden en hen op te nemen in de EU, gelden andere regels voor vluchtelingen aan de Wit-Russische grens.

Dit is eigenlijk onbegrijpelijk, want ook daar sterven vluchtelingen. S Nachts dalen de temperaturen al tot onder het vriespunt en zelfs de Spiegel heeft al bevestigd dat er minstens tien doden zijn gevallen.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: