Nieuw onderzoek toont aan dat 50 jaar kunstmest een halt moet worden toegeroepen om de klimaatcrisis aan te pakken

nieuw-onderzoek-toont-aan-dat-50-jaar-kunstmest-een-halt-moet-worden-toegeroepen-om-de-klimaatcrisis-aan-te-pakken

09-11-21 05: 09: 00,

Alle Global Research artikelen kunnen worden gelezen in 51 talen door het activeren van de “Translate Website” drop down menu op de bovenste banner van onze homepage (Desktop versie).

Om Global Research’s dagelijkse nieuwsbrief (geselecteerde artikelen) te ontvangen, klik hier.

Bezoek en volg ons op Instagram op @crg_globalresearch.

De stijgende kosten van synthetische stikstof (N)-meststoffen, veroorzaakt door een piek in de aardgasprijzen, heeft regeringen in paniek gebracht over een catastrofale wereldwijde voedselcrisis.[1] Tegelijkertijd blijkt uit nieuw onderzoek dat synthetische N-meststoffen een belangrijke aanjager van de klimaatcrisis zijn, verantwoordelijk voor 1 op de 40 ton broeikasgassen die momenteel in de atmosfeer wordt gepompt.[2] Nu de 26e VN-conferentie over klimaatverandering van start gaat, is het tijd dat de wereld afstapt van haar verslaving aan synthetische N-meststoffen en dringend overstapt op landbouw zonder fossiele brandstoffen en chemicaliën.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: