NL 2019 bestaat niet meer. Wakker worden.

nl-2019-bestaat-niet-meer-wakker-worden.

09-11-21 04:00:00,

Vandaag 9 november is het precies 32 jaar geleden dat de Berlijnse Muur viel. In een klap was het land DDR verleden tijd, het bekende leven voorbij. Met de start van het ‘project Covid’ verdween ook ons land zoals we dat kenden. Toch hopen velen, of moeten we zeggen dromen velen, dat we na een paar prikken weer terug kunnen roeien naar 2019. Helaas, zoals onderstaande film ‘Goodbye Lenin’ laat zien, draaien velen zichzelf een rad voor de ogen. Goodbye Holland, is de film waar wij nu in zitten.

De bezetting

Maart 2020. Talloze regeringsleiders, waaronder onze Rutte, nemen het script nog eens door. De camera’s staan opgesteld. De spots doen het zweet bij de eindbaas uitbreken. Of is het de spanning van een dubbele boodschap? Het houden aan het voorgeschreven verhaal?
De camera draait. Nederland zit voor de buis. Er schijnt nu toch een probleem met dat Chinese virus te zijn. ‘We zullen allemaal met het virus in aanraking komen’ zegt de premier met gedragen stem. We weten nu wat hij bedoelde, niet in aanraking met het virus zelf maar met de beoogde sociale en economische destructie. Helemaal lukt het hem niet, dat serieuze. De boodschap blijkt tweeledig. Het virusverhaal waarmee de angstcampagne van start gaat en iets met een Nieuw Normaal. Hoezo? Wat bedoelt hij? Wat weet de eindbaas wat hij niet wil vertellen?
Wie een aantal toespraken van andere regeringsleiders bekijkt, ziet dat zij allemaal nagenoeg gelijke verhalen vertellen. Toeval of goed voorbereid?

 » Lees verder