Operatie Barbarossa, Nazi Duitsland’s economische uitbuiting van de USSR

operatie-barbarossa,-nazi-duitsland’s-economische-uitbuiting-van-de-ussr

09-11-21 01: 32: 00,

Alle artikelen van Global Research kunnen in 51 talen worden gelezen door het keuzemenu “Website vertalen” op de bovenste banner van onze startpagina te activeren (Desktopversie).

Om de dagelijkse nieuwsbrief van Global Research te ontvangen (geselecteerde artikelen), klik hier.

Bezoek en volg ons op Instagram op @crg_globalresearch.

Terugkijkend over een tijdspanne van acht decennia op het ontwerp voor Operatie Barbarossa, de in juni 1941 door Duitsland geleide aanval op de USSR, verraadt het invasieplan een pathologische overmoed. De strategische planning, om op te rukken over een breedte van vele honderden kilometers terrein, was buitensporig ambitieus tot op het punt van grotesk.

Barbarossa’s inlichtingen details waren ook slecht uitgewerkt. Nazi schattingen over de militaire capaciteit van de Sovjet-Unie waren meer gebaseerd op giswerk dan op betrouwbare informatie, en deze onderschatting van de vijand zou hen terug op de proef stellen.

” Lees verder