Rampzalige klimaatgevolgen voor Afrika en de Conferentie van Glasgow

rampzalige-klimaatgevolgen-voor-afrika-en-de-conferentie-van-glasgow

09-11-21 07: 55: 00,

De laatste tijd lijken verschillende berichten in de media over de manifestatie van klimaatverandering in de wereld steeds meer op verslagen van slagvelden. Deze veranderingen treffen zowel rijke als armere landen.

Klimaatverandering in Afrika is een groeiende bedreiging voor Afrikanen, aangezien Afrika een van de meest kwetsbare continenten is voor klimaatverandering. Volgens de Intergouvernementele Werkgroep inzake klimaatverandering, die is opgericht door het Milieuprogramma van de Verenigde Naties (UNEP) en de Wereld Meteorologische Organisatie (WMO) in 1988, is de kwetsbaarheid van Afrika voor klimaatverandering het gevolg van verschillende factoren. Volgens lopende studies van deskundigen zal het continent de komende 80 jaar met veel meer extreme weersomstandigheden te maken krijgen, waaronder hevige neerslag, die tot overstromingen en stormen kan leiden. Bovendien zullen deze rampen tijdens het groeiseizoen waarschijnlijk worden afgewisseld met ernstiger droogtes, die ook schade kunnen toebrengen aan gewassen en de voedselproductie.

Recente meteorologische studies door deskundigen en wetenschappers van de WMO en verschillende onderzoeksinstituten tonen een toenemende impact van de stijgende temperaturen op Afrika aan.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: