Vaccinpleisters – een mijlpaal op de weg naar massale zelfmoord?

vaccinpleisters-–-een-mijlpaal-op-de-weg-naar-massale-zelfmoord?

09-11-21 08:30:00,

Als je ‘ingeënt’ wilt worden tegen Covid-19 maar een fobie hebt voor naalden, maak je dan geen zorgen: binnenkort kun je een eenvoudige vaccinpleister aanbrengen, schrijft Tom Penn.

Een team van de Universiteit van Queensland in Australië heeft onlangs de resultaten gepubliceerd van een onderzoek op muizen waarbij een product werd getest dat volgens hen “superieur is aan de traditionele vaccinatie met naalden en injectiespuiten en dat een belangrijke aanvulling zou kunnen zijn op de huidige Covid-19 pandemie.”

De pleister is slechts 1 x 1 cm groot en bevat 5.000 microprojecties (minuscule plastic naaldjes) met een coating van vaccin; het SARS-CoV-2 spike-eiwit wordt dus “geïnjecteerd” wanneer de pleister wordt aangebracht.

Deze sinistere ontwikkeling van het in Brisbane gevestigde biotechbedrijf Vaxxas zal volgend jaar in klinische proeven worden getest om een zelf toe te dienen vaccin te worden.

“Als er in de toekomst een pandemie uitbreekt,” vertelde Michael Junger van Vaxxas aan ABC News (ongetwijfeld met een knipoog), “is het laatste wat je wilt doen naar een vaccinatiecentrum gaan en met duizenden mensen in de rij gaan staan om een vaccin te krijgen … Covid-19 gaat niet weg.”

Niet alleen zou de pleister een goedkope manier zijn om de boosterdoses toe te dienen, maar omdat het niet onderworpen is aan de strikte koelingsvereisten van de huidige vaccins, hopen deskundigen dat het “op een dag per post kan worden verstuurd of zelfs per drones kan worden afgeleverd op moeilijk bereikbare plaatsen zonder betrouwbare koude opslag”. Misschien nog verontrustender is dat het product enigszins primitief is vergeleken met de versie die reeds in het VK wordt ontwikkeld.

In januari berichtte de BBC dat wetenschappers aan de universiteit van Swansea werkten aan het eerste prototype van ‘smartpleister’, een vaccin tegen het coronavirus, waarbij het spike-eiwit niet alleen via microprojecties kan worden geïnjecteerd, maar de werkzaamheid van het vaccin vervolgens kan worden gecontroleerd door de pleister te scannen om gegevens over de immuunrespons van het lichaam te verkrijgen.

Hoewel geen van beide producten een volledig nieuw concept is – waarschijnlijk voortbouwend op soortgelijke technologie die wordt gebruikt om insuline voor diabetici toe te dienen en te controleren – en de lancering in het Verenigd Koninkrijk pas begin december 2020 begon,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: