Wereldwijd protest tegen coronapas en dictatuur, weekend van 6 en 7 november

wereldwijd-protest-tegen-coronapas-en-dictatuur,-weekend-van-6-en-7-november

09-11-21 05:30:00,

Over de hele wereld vonden afgelopen weekend demonstraties en acties plaats tegen invoering van de coronapas. Een keuze uit de vele beelden op social media.

Italië neemt het voortouw. In dit land is al bijna van een volkopstand sprake. Ik ontving een lijst met 119 steden (zie helemaal onder dit artikel) waarin dit weekend demonstraties plaatsvonden.
Opvallend, vergeleken met de voorafgaande weken, is dat de politie vaker de doorgang van de demonstranten probeert te verhinderen, wat tot schermutselingen leidt. Het laat zien wat het antwoord van de staat is op de aanzwellende protesten: nog meer politie en meer geweld of dreiging met geweld. We zagen dat eerder al gebeuren in Melbourne, Australië.

Wat verder opvalt is dat de demonstraties soms worden aangevallen door kleine groepen provocateurs (Bosoton en Toulouse). Dat is niet nieuw. In Nederland gebeurde dat ook met de inzet van romeo’s, maar het kan een tactiek zijn om grote groepen mensen die willen demonstreren kopschuw te maken.

Hieronder ditmaal geen lange serie video’s, maar drie situaties die er voor mij dit weekend uitsprongen, gevolgd door links per land naar nog veel meer beelden. Dit alles om vooral te onderstrepen:

‘You never walk alone!’ Melbourne: “Together, united, we’ll never be defeted!”

Na de afschuwelijke beelden van enkele weken geleden toen de politie van Melbourne met rubberen kogels op de demonstranten schoot vervult het met blijdschap als je deze reportage ziet van de protestmars van afgelopen zaterdag. De mensen laten zich niet intimideren. De video begint met fragmenten uit een toespraak van iemand die in de zorg werkt. Met ware woorden, onder meer over Remdesivir. Daarna zie je een paar pittige toespraken die voor het parlementsgebouw van de staat Victoria werden gehouden. “Two weeks to flatten the curve became two years to flatten the culture”.
De sfeer is dezelfde als die bij de italiaanse protesten: mensen zoals wij geven nooit op! (le gente comme noi non molla mai)
Dit is een hele mooie reportage van ongeveer 20 minuten, gemaakt door vlogger True Arrow.
Liever een korte versie? Klik hier.

Napels: demonstranten duwen politiecordon opzij

Zie ook: schermutselingen in Trieste

Den Haag: boeren  uit Noord-Nederland ondersteunen het protest

Toen ik zondag het Malieveld opliep zag ik daar tot mijn grote vreugde drie grote landbouwtrekkers staan.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: