Wie gelooft het

wie-gelooft-het

09-11-21 11: 00: 00,

De Erzherzog-Karl-Straße in Wenen-Donaustadt is een van de langste straten van Wenen. Onlangs reed ik met mijn tien jaar oude auto met verbrandingsmotor over deze kilometerslange weg van Wenen-Donaustadt naar Groß-Enzersdorf, en toen viel mijn oog op een affiche dat heel vaak was opgehangen. De boodschap op de affiche bestaat uit een aaneenschakeling van woorden, een uitnodiging aan de kijker in de ongedwongen, hedendaagse Du-vorm. – De beleefde, respectvolle aanspreekvorm met “u” wordt tegenwoordig als “stoffig” beschouwd en wordt alleen nog gebruikt wanneer journalisten met politici praten. De media, die vaak beweren een objectieve vierde macht in de staat te zijn, mogen immers niet de indruk wekken dat zij zich met politici associëren.

Het afficheonderwerp bestaat uit twee delen: Het eerste onderwerp toont een jonge man – of het zou een jonge vrouw kunnen zijn – of transgender/queer. Het maakt niet uit … – in ieder geval, een persoon met lang haar is afgebeeld op de poster. Het model op de poster heeft haar ogen gesloten; de boodschap bestaat uit een reeks woorden voorafgegaan door een hashtag (#) in de vorm van een dubbel kruis. Een hashtag wordt gebruikt voor communicatie binnen sociale netwerken, zoals Twitter, Facebook/Meta, Instagram.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: