De intellectuele puinhoop

de-intellectuele-puinhoop

10-11-21 03: 00: 00,

Noam Chomsky, professor emeritus in de linguïstiek aan het Massachusetts Institute of Technology (MIT) en links intellectueel icoon, heeft onlangs in een interview gesuggereerd dat de ongevaccineerden “afgezonderd” zouden moeten worden en uitgesloten van het openbare leven. Ze zijn potentiële “moordenaars” en brengen de “gemeenschap” in gevaar.

Op de vraag hoe deze mensen in een dergelijke situatie van voedsel konden worden voorzien, antwoordde Chomsky dat dit nu juist hun probleem was. Als zij echt behoeftig worden, zou men op de een of andere manier moeten ingrijpen om hun overleving te verzekeren, net zoals men dat doet met mensen in de gevangenis. – Het is niet mogelijk hier te antwoorden welke zekeringen bij deze man zijn doorgebrand. Hij is echter exemplarisch voor veel intellectuelen die het contact met de werkelijkheid volledig verloren lijken te hebben.

In een interview met Rubikon legt Jochen Kirchhoff uit hoe het zover heeft kunnen komen dat eens grote denkers en intellectuelen nu zo’n niveau van raffinement aan de dag leggen. Hij legt ook uit wat het wereldbeeld van de “mega-technische farao” inhoudt en hoe een utopie van de toekomst er voor hem uit zou kunnen zien.

Flavio von Witzleben in gesprek met Jochen Kirchhoff

Spenden per SMS

Vond u dit artikel leuk?

” Lees verder

%d bloggers liken dit: