Geen berichten in Duitsland: VS voert gevaarlijke marinemanoeuvres uit in de Zwarte Zee

geen-berichten-in-duitsland:-vs-voert-gevaarlijke-marinemanoeuvres-uit-in-de-zwarte-zee

10-11-21 10: 00: 00,

Onopgemerkt door de Duitse media hebben de Verenigde Staten verschillende oorlogsschepen naar de Zwarte Zee gestuurd om deel te nemen aan een groot marine-manoeuvre voor de kusten van Rusland. Het gevaar van militaire incidenten in de Zwarte Zee neemt weer toe.

In juni nog provoceerde een Brits oorlogsschip de Russische marine bij de Krim op zeer gevaarlijke wijze doordat het Britse schip de Russische territoriale wateren binnendrong en alle verzoeken om van koers te veranderen negeerde. De Russische marine was zelfs genoodzaakt waarschuwingsschoten af te vuren op het NAVO-schip. Na afloop verklaarde Rusland heel duidelijk dat het – mocht zoiets nog eens gebeuren – scherp op de indringer zou vuren.

Maar dit weerhoudt de VS er niet van om nu terug te keren naar de Zwarte Zee met een kleine vloot en manoeuvres te houden voor de kust van de Krim samen met Oekraïne, Bulgarije en Roemenië. De VS en de NAVO lijken graag met vuur te spelen en zetten het praktisch op militaire incidenten,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: