Het beheer van het lichaam

het-beheer-van-het-lichaam

10-11-21 02: 00: 00,

“In de regel verliest men een vriend niet door hem een lening te weigeren, maar zeer gemakkelijk door hem die te geven” (Arthur Schopenhauer).

Goldman Sachs werd opgericht 1869 door Marcus Goldman, een Beierse leraar die was geëmigreerd 1848 naar de Verenigde Staten. De bank ging naar de beurs van New York 1896 en verhoogde al snel haar kapitaal tot 1,6 miljoen US dollar. Enorm naar de maatstaven van die tijd. Vandaag de dag is de in Lower Manhattan gevestigde bank een multinationale investeringsgroep en een van de invloedrijkste financiële instellingen ter wereld. De bank kon het boekjaar 2020 afsluiten met bedrijfshistorische gegevens: een omzet van 44,56 miljard US-dollar en een balanstotaal van 1,16 miljard US-dollar. Goldman Sachs heeft nu kantoren in meer dan dertig landen.

In 2019 heeft Goldman Sachs geholpen bij deals ter waarde van 713 miljard US dollar, waarmee het op de tweede plaats staat van de drukste fusieadviseurs in de internationale haute-finance. In datzelfde jaar bedroeg de netto-omzet van de wereldspeler meer dan 35 miljard US dollar. De cijfers maken duidelijk hoeveel marktmacht de onderneming heeft. Het is “too-big-to-fail”, zoals de Amerikaanse regering acht van haar belangrijkste banken classificeert. Deze moeten door de staat worden “gered” in geval van een crisis,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: