Hoe het RCEP de plannen van de VS in de Indo-Pacifische regio kan doen ontsporen

hoe-het-rcep-de-plannen-van-de-vs-in-de-indo-pacifische-regio-kan-doen-ontsporen

10-11-21 08: 45: 00,

De recente ratificatie van de Regional Comprehensive Economic Partnership Agreement (RCEP) door Australië en Nieuw-Zeeland heeft de mogelijkheid geopend om het geopolitieke scenario in de Indo-Pacific ingrijpend, zo niet fundamenteel, te wijzigen ten gunste van China. Het feit dat deze ratificatie plaatsvond binnen enkele maanden na de AUKUS en de hardnekkige pogingen van de regering-Biden om de QUAD nieuw leven in te blazen en te militariseren, toont aan dat de “Asia Pivot 2.0” van de VS niet wordt verwelkomd op een manier die velen in het Witte Huis zich oorspronkelijk hadden voorgesteld of gehoopt. Het feit dat de verschuiving van de aandacht van de VS naar de Indo-Pacific een sterke economische component ontbeert, toont aan waarom China, het economische machtscentrum in de Indo-Pacific, terrein blijft winnen ten opzichte van de concurrentie die de VS de afgelopen jaren hebben geboden. Het feit dat Australië, een belangrijke deelnemer aan het AUKUS-verdrag, het RCEP heeft geratificeerd – dat ’s werelds grootste vrijhandelsovereenkomst zal worden – betekent dat zijn banden,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: