Klimaatbeloften van grote banken “niet te vertrouwen

klimaatbeloften-van-grote-banken-“niet-te-vertrouwen

10-11-21 09: 29: 00,

Uit nieuwe berichtgeving van het Bureau of Investigative Journalism blijkt dat HSBC namens 12 grote banken schreef aan de Net-Zero Banking Alliance, en de alliantie opriep om beperkingen te versoepelen en deadlines uit te stellen, zodat de banken zich niet hoefden te committeren aan verregaande klimaatmaatregelen.

Een dag gemist, veel gemist. Abonneer je op The Defender’s Top News of the Day. Het is gratis.

Een poging van de wereldwijde financiële reus HSBC om een klimaatbelofte van de industrie af te zwakken is een voorbeeld van het feit dat banken en andere op winst gerichte bedrijven “niet kunnen worden vertrouwd” om een einde te maken aan hun medeplichtigheid aan de door de mens veroorzaakte klimaatnoodsituatie, zo beweerden critici op dinsdag.

Volgens nieuwe rapportage door het Bureau of Investigative Journalism (BIJ), schreef HSBC aan de Net-Zero Banking Alliance (NZBA) – het initiatief gestart door Mark Carney, voormalig hoofd van de Bank of England – namens 12 grote banken,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: