Nieuwe golven van leugens

nieuwe-golven-van-leugens

10-11-21 10:10:00, 0 Geen onderdeel van een categorie 10 november 2021 Nieuwe golven van leugens

Karel van Wolferen

Het liegen over aspecten van de langgerekte machtsgreep die we sinds begin vorig jaar meemaken is natuurlijk constant, maar soms zijn er opwellingen van weer nieuwe golven van leugens. Daar maken wij er nu één van mee. Niet onverwachts. Het was al een poos duidelijk dat velen die zich hadden laten verleiden om zich in te laten spuiten met iets waarover nog steeds wordt gelogen dat het een ‘vaccin’ is, door de  ijwerkingen ervan in ziekenhuizen terecht zouden komen. Eén daarvan is een werkelijk gevaarlijke aanval op het lichaam door het voor ongeïnjecteerden  relatief onschuldige coronavirus. De nieuwe grote leugen die de overheid verkondigt is dat de nieuwe ziekenhuisopnames voor rekening komen van de zogenaamde vaccinweigeraars. Uit cijfers hierover die mondjesmaat beschikbaar komen blijkt evenwel dat in Nederland en België iets van tussen de 70 en 80% van de nieuwe patiënten wel degelijk de dubbele injecties heeft ontvangen. Zet u zich maar schrap voor nog nieuwere leugens die de aankomende nieuwe maatregelen zullen vergezellen. De aankondiging daarvan wordt verwacht kort nadat dit nummer van Gezond Verstand ter perse gaat. W

Wat kan de regering nog doen in haar ‘oorlog tegen het virus’? Minder mensen toestaan op bezoek in elk huishouden? Terug naar de 1,5 m? Gezichtsmaskers bij meer gelegenheden? Wat ik over de maatregelmogelijkheden lees werkt op de lachspieren, ook al is het in- en intreurig. Niets van wat de overheid ons over dit onderwerp voorschotelt heeft enige betekenis zonder de beweeggrond dat wij nog altijd verkeren in een noodsituatie die pandemie heet. Van waar ik zit krijg ik niet de indruk dat dit argument het bredere publiek nog langer kan overtuigen, maar minister Ollongren kwam er onlangs nog mee aanzetten in een Tweede Kamerdebat. Dat alleen al zou op de lachspieren van iedereen een effect moeten hebben.
Vaak komt bij mij de vraag op of de snuggere mensen die ik op de Universiteit van Amsterdam heb gekend, zowel als anderen uit een brede kennissenkring van wie ik niets meer verneem omdat ik de ‘verkeerde kant’ zou zijn opgegaan, nog wel functionerende lachspieren hebben. We weten dat realiteitszin en het aanvoelen van dingen die niet kloppen, niet worden bepaald door opleidingsniveau of afkomst.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: