China’s Nieuwe Zijderoute: Deel I

china’s-nieuwe-zijderoute:-deel-i

11-11-21 11: 02: 00,

China breidt zijn handelsroutes over de hele wereld fors uit. Duizend miljard euro, misschien meer, is wat China in de Nieuwe Zijderoute wil investeren. Het project omvat een groot aantal infrastructuurmaatregelen over de hele wereld. Enerzijds worden de routes voor goederen van en naar China ingekort, maar de Nieuwe Zijderoute zal ook alternatieve routes creëren voor het geval een van de routes om onberekenbare geopolitieke redenen helemaal wordt opgeheven of te onveilig wordt. Door Marco Wenzel.

De nieuwe Zijderoute is niet één grote weg, maar een structuur van vele verschillende routes, zowel over land als over zee. Grofweg kan het project echter worden onderverdeeld in land- en zeeroutes, of een combinatie van beide. Bovendien is het Nieuwe Zijderoute-project geen gestandaardiseerd plan dat op een tekentafel is getekend, maar is het voortdurend aan verandering onderhevig, afhankelijk van hoe de mondiale politieke situatie verandert tijdens de verwezenlijking ervan. Het is een levend project voor de komende decennia,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: