Iran brengt US NAVY weer in een merkwaardige situatie

iran-brengt-us-navy-weer-in-een-merkwaardige-situatie

11-11-21 06: 40: 00,

Op januari 12, 2016, werd door internationale media gemeld dat twee riviercommandoboten van de US Navy door een eenheid van de Islamitische Revolutionaire Garde (IRGC) in Iraanse territoriale wateren in beslag waren genomen en hoe de Iraniërs de dappere Amerikaanse mariniers op de knieën hadden gekregen en hun wapens hadden afgenomen. Teheran liet een video circuleren van deze aanhouding van twee boten met tien Amerikaanse mariniers, “geënterd” zonder één enkel schot te lossen. Volgens het verslag van het Pentagon had een van de Amerikaanse schepen defecte navigatieapparatuur. De andere boot snelde ter assistentie maar werd opgemerkt door een Iraanse grenspatrouille. De “Mosquito Vloot” van de Islamitische Republiek had geen moeite om de Amerikanen tegen te houden en te ontwapenen. Teheran nam echter genoegen met een lichte klap in het gezicht, zonder de spanning te laten escaleren, hoewel Washington, volgens de Generale Staf van de Islamitische Revolutionaire Garde, een formele verontschuldiging heeft aangeboden.

En nu,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: