Kritiek op het beleid van Israël uit het Joodse gebod van naastenliefde

kritiek-op-het-beleid-van-israel-uit-het-joodse-gebod-van-naastenliefde

11-11-21 07: 00: 00,

Een overlijdensbericht voor Rolf Verleger
Door Arn Strohmeyer

Het nieuws van Rolf Verleger’s dood moet allen die zich inzetten voor een rechtvaardige vrede in het Midden-Oosten diep bedroeven. Met hem verliezen wij ook een prachtig en liefdevol mens, die het een grote verrijking vond persoonlijk gekend te hebben. In januari van dit jaar schreef hij mij een lange brief waarin hij ook over zijn ziekte sprak. De brief eindigde met de woorden: “Ik moet zeer dure pillen slikken en de dokters zijn in een goede bui. Laten we eens kijken wat er nu gebeurt…” Hij verloor de strijd tegen zijn ziekte, hij leefde slechts 70 jaar. Wij hebben in hem een van de beste en meest deskundige medestrijders voor de beëindiging van het geweld en de onderdrukking in Israël/Palestina verloren. Het verlies weegt erg zwaar.

De motivatie voor zijn politiek engagement was het jodendom zoals hij het begreep.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: