Mensen die negatief testen op Covid-19 ondanks blootstelling hebben waarschijnlijk ‘immuun geheugen’

mensen-die-negatief-testen-op-covid-19-ondanks-blootstelling-hebben-waarschijnlijk-‘immuun-geheugen’

11-11-21 09: 48: 00,

Mensen die ondanks blootstelling negatief testen op Covid-19 hebben waarschijnlijk een “immuungeheugen”

De studie zegt dat sommige personen met een bekwaam immuunsysteem virussen snel opruimen als gevolg van een sterke immuunrespons van bestaande T-cellen, wat betekent dat tests negatieve resultaten opleveren.

door

Hannah Devlin en Robert Gorter, MD, PhD.

November 12th, 2021

Menselijke T-cel. De geheugen-T-lymfocyten zorgen voor de immuunrespons door herkenning van eerder aangetroffen soortgelijke antigenen (Foto: National Institute of Allergy and/AFP/Getty Images)

We kennen allemaal die persoon die, ondanks dat zijn hele huishouden Covid-19 heeft opgelopen, nooit positief op de ziekte is getest. Nu hebben wetenschappers een verklaring gevonden, waaruit blijkt dat een deel van de mensen een “abortieve infectie” doormaakt, waarbij het virus het lichaam binnendringt, maar in het vroegste stadium door de T-cellen van het immuunsysteem wordt opgeruimd, zodat PCR- en antistoftests een negatief resultaat opleveren.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: