Rijping bij de weerstand

rijping-bij-de-weerstand

11-11-21 02: 00: 00,

Toen ik besloot deze tekst over “Corona” te schrijven, was het mij duidelijk dat het niet de zoveelste tekst mocht worden die doorgaat met de gebruikelijke kolommen cijfers en bewijzen voor of tegen dit of dat, met de neiging de verdeeldheid van onze gemeenschap te verdiepen. Ik geef van meet af aan toe dat ik uiterst sceptisch sta tegenover de officiële versie van de overtuiging dat wij ons in een toestand van “pandemie” bevinden, en daarom geef ik er de voorkeur aan te spreken over het Corona-proces (1), dat ik hierna zal aanduiden met het acroniem “CP”.

Niettemin zie ik wereldwijd ernstige ziekteverschijnselen en zelfs sterfgevallen in verband met SARS-CoV-2. Dit vraagt om uitleg en mag dus niet zomaar terzijde worden geschoven. Ik wil bereiken wat momenteel wereldwijd wordt verhinderd: een controversiële uitwisseling over de CP. Er zijn immers tegengestelde denkkampen, maar dit hoeft niet te leiden tot een splitsing van de mensheid. Ik geloof nog steeds in de kracht en de sterkte van de rede, die gebaseerd is op deskundigheid en tegelijk haar eigen grenzen van kennis erkent.

“De natuur, je moederlijke wezen
Ik draag het in mijn wilswezen;
En de vuurkracht van mijn wil,
Het stookt de driften van mijn geest,
Dat ze geboorte geven aan zelf-gevoel,
Om mij in mij te dragen”
(Rudolf Steiner: Michaelmas stemming,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: