Roh Tae-woo’s dood en de publieke reactie

roh-tae-woo’s-dood-en-de-publieke-reactie

11-11-21 01: 45: 00,

Op oktober 26, in het 89e jaar van zijn leven, is de voormalige president van Zuid-Korea Roh Tae-woo overleden, een ambivalente stempel achterlatend in de geschiedenis van Zuid-Korea. Enerzijds was hij de eerste medestander van Chun Doo-hwan bij de 1979 militaire staatsgreep, die later werd veroordeeld voor corruptie en andere misdaden; anderzijds was hij de eerste president die via democratische verkiezingen werd verkozen en betrekkingen met het Noorden begon op te bouwen.

Roh Tae-woo werd op 4 december 1932 geboren in het gezin van een ambtenaar in wat nu Daegu is. Op december 12, 1979 hielp Roh Tae-woo zijn klasgenoot en medestudent aan de militaire academie Chun Doo-hwan de macht te grijpen. Toen Chun als president aantrad in 1980, werd Roh de nummer 2 in de junta-regering. Hij bekleedde de functies van presidentieel veiligheidsadviseur, minister van Sport (hij bereidde de Olympische Zomerspelen in Seoel voor en zag toe op de organisatie ervan),

” Lees verder

%d bloggers liken dit: