Het conflict tussen de doelstellingen van een groen beleid, herverdeling en klimaatbescherming

het-conflict-tussen-de-doelstellingen-van-een-groen-beleid,-herverdeling-en-klimaatbescherming

12-11-21 12: 04: 00,

Maatschappelijke participatie en een doeltreffend milieu- en klimaatbeleid zijn geen onverenigbare conflicten van doelstellingen, maar moeten hand in hand gaan. Deze zin is waarschijnlijk een levenslange leugen van de groene politiek. Linkse politiek en klimaatbescherming zijn lang niet zo gemakkelijk met elkaar te verzoenen als vaak wordt gesuggereerd. Vanuit macro-economisch oogpunt is er zelfs een conflict tussen de doelstellingen van herverdeling van boven naar beneden en klimaatbescherming. Zij die zich – zoals delen van de Groenen – vooral richten op “groene krimp” en een “post-groeisamenleving” zijn geneigd een probleem te zien in het verbeteren van de materiële basis van de lagere inkomensgroepen. Dit verklaart waarschijnlijk ook, althans gedeeltelijk, waarom de Groenen zich zo weinig inzetten voor een sociaal en economisch progressief beleid. Door Jens Berger.

Waar we ons geld aan uitgeven is in de eerste plaats een kwestie van inkomen. Bijvoorbeeld, hoe lager het inkomen van een huishouden, hoe hoger het percentage van de uitgaven voor huisvestingskosten.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: