Het geteste probleem

het-geteste-probleem

12-11-21 02: 00: 00,

Het is nog mistig in Rhöndorf; maar de wolken dalen al langzaam over de wijngaard, de koffie is warm en zwart. De aardappelen voor de salade staan al te pruttelen; de bezoeker brengt straks worstjes mee uit eigen productie. Dus nu is het perfecte moment om de euforie van gisteravond vast te houden, om het in steen te zetten. Wie weet wat er de komende maanden nog op ons pad komt en deze schat zal telkens weer moeten worden opgehaald om het hart te verwarmen.

Er zijn nog plaatsen waar mensen elkaar ontmoeten die hun gezondheid niet ruïneren met een masker; die het lichaam niet beschadigen of doden met een vaccinatie; waar de geest wakker is; het immuunsysteem getraind; de ziel in vrede met zichzelf. Ik was gisteren op zo’n plaats en nee, het verhaal begint niet met “Er was eens …” en eindigt niet met ” … en als ze niet gestorven zijn, leven ze nog”. Geen sprookje, gewone werkelijkheid in Duitsland op een zaterdag in oktober 2021.

Tijdens het eten en drinken wordt er veel gepraat, gelachen, de een of de ander wil ook gehoord worden en spreekt daarom luider, naast mij Daniel met Laura aan de overkant die in het Italiaans vervalt,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: