“Klimaatbescherming: de kleintjes betalen, de rijken rentenieren

“klimaatbescherming:-de-kleintjes-betalen,-de-rijken-rentenieren

12-11-21 01: 52: 00,

In de Tagesschau wordt niet gevraagd waarom een minderheid ruimtejunkvluchten kan ondernemen en het milieubeschermingsbeleid slechts uitmondt in een duur “Hou je kop!”. Door Friedhelm Klinkhammer en Volker Bräutigam.

Men moet geen nieuwe grimassen verwachten van oude apen en systeemkritisch nieuws van ARD-aktuell. De redactie bewijst dit elke dag. Bijzonder enerverend met hun conformistische verslagen over de slappe politiek tegen de klimaatcatastrofe: Onze staatsomroep helpt zijn publiek niet om het kleine beetje substantie te ontdekken in het ongenuanceerde geklets van politici. De dramaturgie van de nieuwsproductie schommelt tussen occasioneel alarmisme en frequente ophemeling: “Kijk, wij zijn de goeden! We doen het goed, we zijn een voorbeeld voor de wereld!” Daarboven staan dan krantenkoppen als deze:

Duitsland haalt klimaatdoelstellingen 2020.[1]

De kop van het hier aangehaalde nieuwsbericht op Tagesschau.de luidt:

40,8 procent minder uitstoot in vergelijking met het jaar 1990 – dit is zelfs iets meer dan de doelstelling die in de klimaatbeschermingswet is afgesproken.”

“Beschtens!”,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: