Shocking! – Pfizer en Moderna gaan samen 93 miljard dollar binnenhalen met verkoop COVID-vaccins in 2022

shocking!-–-pfizer-en-moderna-gaan-samen-93-miljard-dollar-binnenhalen-met-verkoop-covid-vaccins-in-2022

11-11-21 11:44:00,

Vaccinproducenten Pfizer en Moderna zullen in 2022 een gezamenlijke omzet genereren van 93,2 miljard dollar.

“Vaccinproducenten Pfizer en Moderna zullen naar verwachting in 2022 een gezamenlijke omzet genereren van 93,2 miljard dollar. Dat is bijna twee keer zoveel als het bedrag dat ze dit jaar naar verwachting zullen binnenhalen”, aldus Airfinity, een groep die gezondheidsgegevens analyseert.

Airfinity schat de totale marktomzet voor COVID-vaccins in 2022 op 124 miljard dollar, aldus de Financial Times.

De verkoop van vaccins door Pfizer zal in 2022 naar verwachting 54,5 miljard dollar bedragen, en die van Moderna 38,7 miljard dollar. De schattingen blazen de eerdere cijfers – 23,6 miljard dollar voor Pfizer en 20 miljard dollar voor Moderna – omver.

“De cijfers zijn ongekend,” vertelde Rasmus Beck Hansen, CEO van Airfinity, aan de Financial Times.

De verkoop van de mRNA shots zal blijven stijgen in 2022, als gevolg van boosters en landen die voorraden aanleggen om varianten te bestrijden, aldus Airfinity.

Pfizer en Moderna zullen respectievelijk 64% en 75% van hun verkoop in 2022 generenen uit landen met hoge inkomens, voorspelden de analisten.

In april voorspelde Pfizer dat de omzet van COVID-vaccins in 2021 $26 miljard zou bedragen. Nadat de resultaten van het tweede kwartaal werden gerapporteerd, verhoogde Pfizer het bedrag naar $33,5 miljard. Analist Ronny Gal zei dat het bedrijf in 2021 een extra $10 miljard aan vaccin-verkopen zou kunnen realiseren.

Gal schreef:

“De cijfers zullen veel hoger zijn. De indicatie van $33,5 miljard weerspiegelt de contracten die tot vandaag werden ondertekend en die een totale verbintenis aangeven om 2,1 miljoen doses te verkopen (met een gemiddelde prijs van $15,95). Pfizer merkt op dat ze verwachten 3 miljoen doses te produceren. Vermoedelijk zal een groot deel daarvan ook worden verkocht, zij het tegen een lagere gemiddelde prijs omdat de consumptie verschuift naar opkomende markten. Dit is waarschijnlijk nog eens $10 miljard.”

“Het tweede kwartaal was in een aantal opzichten opmerkelijk,” zei Albert Bourla, CEO van Pfizer. “Het meest zichtbaar waren de ongekende snelheid en efficiëntie van onze inspanningen om te helpen om de wereld te vaccineren tegen COVID-19 met BioNTech.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: