Turkije in het licht van een door westerse ambassadeurs gesuggereerde “samenzwering

turkije-in-het-licht-van-een-door-westerse-ambassadeurs-gesuggereerde-“samenzwering

12-11-21 01: 25: 00,

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft zijn dreigement om 10 westerse ambassadeurs te ontslaan wegens hun gezamenlijke verklaring ter ondersteuning van de gevangengenomen leider van de civiele samenleving en filantroop Osman Kavala, laten varen. Het besluit kwam er nadat de Verenigde Staten en verschillende andere belanghebbende landen identieke verklaringen hadden afgelegd over hun naleving van de VN-conventie, die bepaalt dat diplomaten zich niet mogen mengen in de binnenlandse aangelegenheden van het gastland.

Dit is volgens hem het officiële standpunt van het grote publiek Feit is dat de president een kabinetsvergadering van meerdere uren heeft gehouden waarin zijn ministers hem waarschuwden voor ernstige economische gevaren bij het oplopen van de spanningen met naaste bondgenoten en handelspartners van Turkije. Maar Erdogan zou geen afstammeling van de Ottomaanse sultans zijn geweest als hij niet zegevierend op televisie had aangekondigd dat de 10 ambassadeurs hun lesje hebben geleerd en “nu voorzichtiger zullen zijn” Een nieuwe verklaring van het Westen “toont aan dat ze een stap terug hebben gedaan van het belasteren van ons land,” zei Erdogan.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: