Turkije maakt gebruik van klimaatwapens

turkije-maakt-gebruik-van-klimaatwapens

12-11-21 06: 57: 00,

Door droogte, mislukte oogsten en tekorten aan zoet water worden wateroorlogen vandaag de dag voor de bevolking van veel regio’s even urgent als de gevaren van oorlogen met atoombommen, chemische stoffen en andere massavernietigingsmiddelen. Zij veroorzaken massale migratie, verergeren de politieke situatie, vijandelijkheden en oorlogen. In deze context is bijvoorbeeld het Nijl-conflict vandaag zeer gevaarlijk geworden, en het leven van Ethiopië, Soedan en Egypte hangt bijna volledig af van de oplossing ervan.

Gezien het vitale belang van de zoetwatervoorziening proberen sommige landen actief de waterfactor te gebruiken om tegenstanders onder druk te zetten. Recentelijk is dit vooral benadrukt tegen de achtergrond van de voortdurende klimaatverandering, toegenomen gevaar van droogte, in verband waarmee wateroorlogen al een klimaatwapen zijn geworden dat hoofdzakelijk in handen is van sommige zeer agressieve politici en landen.

Zo heeft het officiële Kiev, in navolging van instructies van Washington om het Krimprobleem met geweld op te lossen en regelmatig gebruik makend van verschillende provocaties tegen de bevolking van dit schiereiland,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: