Vaccinatiegraad stokt op 80%

vaccinatiegraad-stokt-op-80%

12-11-21 09:00:00,

De strijd om de hoogste vaccinatiegraad lijkt Europese leiders aan te zetten tot steeds meer repressieve maatregelen tegen zij die om uiteenlopende redenen (nog) niet besloten hebben te kiezen voor een meervoudige dosis mRNA. De snelheid waarmee het aantal gevaccineerden toeneemt lijkt in de meeste landen van Europe te stagneren.

Afbeelding van torstensimon via Pixabay 

De race om de hoogste vaccinatiegraad bij de groep van 18 jaar een ouder lijkt vooralsnog ‘gewonnen’ door Ierland met 93,7%. Het gaat hierbij om de dubbele doses aangeduid als ‘volledige vaccinatie’. Portugal zit met 91,6 % ook in het ‘ere-klassement’.

Maar de bevolking inenten met een experimentele mRNA-stof mag geen wedstrijd zijn. Toch lijken regeringsleiders geen grenzen meer te kennen bij het bedenken van de meeste restrictieve maatregelen om de ‘twijfelaars’ te dwingen zich alsnog te conformeren. Dit ondanks de eerdere beloften geen dwang of drang uit te oefenen. Herinvoering van reeds afgeschafte en niet effectief gebleken maatregelen zoals de plicht tot het dragen van een mondkapje en afstandsregels moeten de druk verder opvoeren. Niet gevaccineerden kunnen nu vrijwel nergens meer aan het openbare leven deelnemen. Voor het laatst overkwam dat een bevolkingsgroep die ook als ‘besmettelijk en verspreider van ziekten’ werd gediscrimineerd. Maar dat is al weer lang geleden. Inmiddels worden naast horeca, musea en sportcentra ook werkgevers ingezet om hun werknemers zover te krijgen zich te laten inenten.

Het mag duidelijk zijn dat hier talrijke wetten en regelingen worden overschreden:

Rechten van de Mens: Daarin staat dat ieder mens het recht heeft om zelf te beschikken over zijn lichamelijke integriteit.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: