Verzorgingstehuizen in VK zwaar onderbezet na vaccinatieplicht – Café Weltschmerz

verzorgingstehuizen-in-vk-zwaar-onderbezet-na-vaccinatieplicht-–-cafe-weltschmerz

12-11-21 11:00:00,

Tienduizenden medewerkers van verzorgingstehuizen in het Verenigd Koninkrijk kunnen vanaf afgelopen donderdag vanwege de ingevoerde vaccinatieplicht niet meer legaal aan het werk. Volgens de nieuwe regelgeving, moeten alle medewerkers van Engelse verzorgingstehuizen twee prikken hebben gehad, tenzij ze een ‘medische uitzondering’ zijn (The Standard). Officiële statistieken laten zien dat minstens 50.000 medewerkers niet de verplichte twee doses hebben ontvangen, hetgeen leidt tot een zware onderbemanning in de verzorgingstehuizen.

Een analyse van The Guardian suggereert dat met het huidige personeel/patiënten-ratio en zonder maatregelen om het probleem te tackelen, de zorg van ongeveer 30.000 mensen onder deze vaccinatieplicht zal lijden.

Afgelopen woensdag pleitten managers en andere leidinggevenden voor een uitstel van de verplichte coronavaccinaties. Zij kwamen met een voorstel om ongevaccineerden tot ten minste april 2022 aan het werk te laten. Hoewel het voorstel al bij voorbaat lijkt te worden afgewezen, zei Nadra Ahmed, voorzitter van de National Care Association, het volgende: “Er is nog steeds tijd om de deadline in lijn te brengen met de NHS en de sector te ondersteunen in hun gevecht tegen de drukte tijdens de wintermaanden. Het kan een tekort essentiële bedden vermijden wanneer we deze het meest nodig hebben.” (The Guardian).

Verzorgers en leidinggevenden waarschuwen dat het tekort aan personeel ervoor kan zorgen dat duizenden mensen niet uit ziekenhuizen ontslagen kunnen worden, door het gelimiteerde aantal opnames in de verzorgingshuizen. Zij zeggen dat de druk op  de ‘overgebleven’ medewerkers hierdoor tevens wordt verhoogd. Zij moeten nu nog langere uren draaien, terwijl velen al oververmoeid zijn.

Whose going to put their loved ones in a care home now when they are so understaffed? Not only that but care homes are mandating their own laws now that all residents visitors must be fully vaxxed too! I know this having gone to look at a few last week. Screw that!

— Annie (@Annie_Moss11) November 9, 2021

This will overwhelm the NHS because understaffed care homes won’t be able to accept patients from hospitals. Good job the NHS has enough staff and isn’t planning to sack anyone….oh wait! 🤔 https://t.co/vUSaowPePp

— Lemon 💚 (@LemonKats) November 11, 2021

On Thursday the U.K. Government will remove 60,000 workers from the care industry.

Intentionally overwhelming the NHS as elderly bed blockers will be unable to be transferred to understaffed homes.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: