VS en China: Botsing of Samenwerking?, door Pat Buchanan

vs-en-china:-botsing-of-samenwerking?,-door-pat-buchanan

12-11-21 05: 00: 00,

In een verrassende aankondiging op de top van Glasgow verklaarden de Amerikaanse klimaatstsaar John Kerry en zijn Chinese tegenhanger dat hun twee landen hebben beloofd samen te werken om de opwarming van de aarde af te remmen.

Maar de aankomst een dag eerder in Taiwan van een vliegtuig van de Amerikaanse marine vanaf de luchtmachtbasis Clark op de Filippijnen, met aan boord een delegatie van het Amerikaanse Congres, leidde tot een andere reactie uit Peking:

“Het Chinese Volksbevrijdingsleger zal … alle nodige maatregelen nemen om elke inmenging door externe krachten en separatistische complotten van de “Taiwanese onafhankelijkheid” resoluut de kop in te drukken.”

De incidenten raken aan een van de grote vragen van onze tijd.

Zijn China en de VS.., de wereldmachten bij uitstek, op weg naar een botsing of een niveau van betrokkenheid dat ons beiden in staat stelt een hete oorlog of een tweede Koude Oorlog te vermijden?

In de 10 maanden sinds Joe Biden president is geworden,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: