De persconferentie van die clown (De Jonge) en die acrobaat (Rutte) nabeschouwd op hypnosetechnieken in plain sight

de-persconferentie-van-die-clown-(de-jonge)-en-die-acrobaat-(rutte)-nabeschouwd-op-hypnosetechnieken-in-plain-sight

13-11-21 11:17:00,

We hebben allemaal wel eens zo’n moment van nieuwsgierigheid dat je toch even naar die persconferentie gaat kijken. Je weet eigenlijk van tevoren al waar het op uitdraait en waar het naartoe gaat. Natuurlijk staat de doventolk weer prominent in het midden. Daar komen de heren het podium op en beginnen zij aan hun show.

Dan steekt Mark Rutte van wal: “Zestienduizenddriehonderdvierenzestig nieuwe besmettingen. Zestienduizend, driehonderd, vierenzestig. Dat is het cijfer van gisteren. Het hoogste aantal geregistreerde positieve testen sinds het begin van de coronacrisis.” Dat is een zeer weloverwogen goed gekozen openingszin die door zijn tekstschrijvers geschreven is.

Omdat ik in mijn verkoopcarrière altijd een hoge score haalde in de omzetten ten opzichte van collega’s kreeg ik tijdens verkooptrainingen te horen dat ik van nature de NLP technieken beheers die anderen via jarenlange training aan moeten leren. Daarom ben ik me daar eens grondig in gaan verdiepen. Gewoon uit nieuwsgierigheid. Wat zijn dat nu eigenlijk NLP technieken? Wat is dat nu eigenlijk, dat NLP? Ik kan u vertellen: het is zeer effectief.

NLP is de afkorting voor Neuro Linguistisch Porgrammeren. Dat is een vorm van spraakhypnotisering. Dat betekent dat je het brein van de toehoorders via taalpatronen programmeert in de door jou gewenste richting. Politici zijn als de besten getraind in deze technieken en Rutte’s openingszin scoort dan ook 10 punten op de schaal van 1 tot 10.

NLP is een vorm van hypnose en om de aandacht van de lezer te pakken, begint de persconferentie steevast met een mannelijke spreker die zegt: “goedenavond… de ministerpresident”. Het verankeren van deze woorden door de doven- en slechthorende dame op de achtergrond is een Nr.1 techniek in de NLP hypnose: zij maakt het opstekend vingertje-voor-de-lippen gebaar zo van “ssssst, stil zijn en luisteren” en dan wijst ze met twee handen naar Rutte.

Dat staat voor: iedereen bekdicht en luisteren. Het toespreken vanaf een spreekgestoelte en de gespannen sfeer van het wachten hoort bij de opbouw naar “daar komt iets groots aan”. Ja, daar wordt allemaal over nagedacht en het behoort allemaal bij het NLP spel.

Als je als hypnotiseur mensen in snelle trans wilt brengen, zijn daar verschillende technieken voor. De basis is echter simpel. Deze instant-hypnose kun je in direct contact bijvoorbeeld doen door met een hand iemands hand of schouder vast te pakken en met de andere hand een zwaaibeweging voor de ogen te maken.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: