FNV in actie – CommonSenseTV

fnv-in-actie-–-commonsensetv

13-11-21 01:11:00,

Deel onze artikelen en doorbreek de censuur

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Gelezen 375

Met een sterk vermoeden dat ik niet de enigste ben die tot de ontdekking gekomen ben dat ik altijd vanuit een sterk sociaal perspectief naar onze maatschappij heb gekeken en ik mijzelf als links sociaal identificeerde, ben ik nu ineens tot de ontdekking gekomen dat ik door anderen als ‘rechts’ gekwalificeerd wordt.

Het kan natuurlijk ook zijn dat ‘links’ zover naar links is opgeschoven dat ik ‘vanzelf’ rechts geworden ben. Op dit inzicht ben ik al een tijdje aan het ‘zelf-reflecteren’.

Eind 2013 was ik in de jaarbeurs hallen te Utrecht alwaar een grote demonstratie tegen de afbraak van onze maatschappij was.

https://www.youtube.com/watch?v=mjkx1qM1JLY

Ook waren er, in die tijd, in de tweede kamer verhitte discussies over de afbraak van ons land als een sociale rechtsstaat.

Hieronder ziet u een paar discussies in de tweede kamer die toen gevoerd werden. U kan erin teruglezen hoe, onder leiding van de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) ons land zorgvuldig sociaal ontmanteld werd. De PVDA en SP die toen nog geen grotere belangen (Globaal-Socialisme, Stakeholder-Kapitalisme) hadden, trokken van leer tegen de nieuwe minister president van de VVD. mark r.

Ook de vraagstukken van de afschaling van de Intensive Care komt hierin voorbij.

Mocht u zich afvragen, hoe we in de huidige situatie zijn beland? Kunt u hier uw antwoorden vinden.

https://zoek.officielebekendmakingen.nl/h-tk-20122013-45-3.html

De heer Van Gerven (SP):

Het is de voorzitter van de raad van bestuur van De Friesland die zegt dat er één ic moet komen in Friesland, één ic op 640.000 inwoners. Dat heeft zij gezegd in de uitzending. Onder het mom van kwaliteit worden afdelingen gesloten, zoals de afdeling verloskunde in Dokkum en Meppel. Is het niet gewoon een centenkwestie? Natuurlijk heb je voor een ic voldoende gekwalificeerd personeel nodig. Is het niet veel beter te investeren in ziekenhuizen dan deze te sluiten? Wat betekent deze uitspraak van de voorzitter van de raad van bestuur voor de ziekenhuizen in Friesland?

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: