Beleven we momenteel het meest afschuwelijke experiment in de menselijke geschiedenis?

beleven-we-momenteel-het-meest-afschuwelijke-experiment-in-de-menselijke-geschiedenis?

14-11-21 05:36:00,

Het “Universe 25” experiment is een van de meest angstaanjagende experimenten in de geschiedenis van de wetenschap. Het gaat om het gedrag van een muizenkolonie, en is een poging van wetenschappers om menselijke samenlevingen te verklaren, schrijft Chris MacIntosh. Elke georganiseerde structuur wordt na verloop van tijd corrupt. Dat is een wet van entropie.

Dit is wat er gebeurde. Tussen het einde van de jaren 1960 en het begin van de jaren 1970 creëerde de Amerikaanse etholoog John B. Calhoun een schijnbaar perfecte utopie voor muizen. Calhoun bouwde een roofdier- en ziektevrije leefruimte, voorzag die van onbeperkt voedsel en zelfs een bovenverdieping met miniatuur muizenflats.

In wezen zouden de muizen alle moderne gemakken genieten waarvan de mensen in de ontwikkelde wereld zijn gaan genieten en die zij nu eigenlijk als een “recht” beschouwen.

Denk eens aan wat we vandaag meemaken. Wat ik noem “veiligheidsextremisten” leiden de westerse liberale democratieën. Het is alsof alle zaalwachters de leiding hebben gekregen. Johnny mag niet in bomen klimmen, want hij kan vallen. Veiligheidsextremisme. Je mag niet fietsen zonder helm op. Veiligheidsextremisme. Waarschuwingstekens op hete koffiekopjes, die je vertellen dat de koffie heet is.

De lijst van veiligheidsextremisme is eindeloos. Dus, zie je, we zijn net als deze muizen. Nu komen de handenwringende linksen die denken dat het ieders “recht” is om te genieten van alle voordelen van een moderne wereld.

Laten we eens kijken wat er met de muizen is gebeurd, want het is leerzaam voor wat er met de westerse samenlevingen gebeurt.

HET EXPERIMENT

Om het experiment te beginnen, bracht Calhoun vier paar gezonde muizen in de leefruimte. Gedurende de eerste 104 dagen verkenden de muizen hun nieuwe leefomgeving, markeerden hun territorium en begonnen met nestelen. Daarna begon de populatie toe te nemen, met een verdubbeling elke 55 dagen. Allemaal normale dingen.

Interessant is dat zelfs toen de populatie minder dan een kwart van de capaciteit van de leefruimte bedroeg, de meeste muizen op bepaalde plaatsen bij elkaar bleven kruipen. Eten, bijvoorbeeld, was een gedeelde activiteit, dus de muizen groepeerden zich tijdens etenstijd, ook al was er genoeg ruimte om alleen te eten. Net als mensen.

Op de 315e dag, bereikte de populatie 620 muizen.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: