De dood van de wetenschap en de wedergeboorte van bijgeloof

de-dood-van-de-wetenschap-en-de-wedergeboorte-van-bijgeloof

14-11-21 01:19:00,

“Wetenschapontkenner!!” Een snauwerige uitdrukking die de meesten van jullie vast al vaak gehoord hebben. In het begin van dit Covid debacle, toen er duidelijk slechts “één wetenschap” was die door de media werd goedgekeurd en gepresenteerd, was er wat graafwerk nodig om andere wetenschappelijke hypothesen te vinden, schrijft Off-guardian.org.

Nu is het niet zo moeilijk om duidelijk te zien dat er een diepere, meer robuuste wetenschap is die de mainstream tegenspreekt.

Maar nog steeds horen we de mantra “volg de wetenschap!” “Je bent een idiote ontkenner van de wetenschap!” en zoals Fauci het zo beroemd uitdrukte: “Als je tegen mij bent, ben je tegen de wetenschap!”

Dus wat is wetenschap dan? Het eerste wat ik zou willen zeggen als ik wetenschap wil definiëren is te zeggen wat het niet is… het is niet typisch consensueel. Ik veronderstel dat er sommige dingen zijn die we “gevestigde wetenschap” kunnen noemen, maar zelfs veel daarvan wordt vaak in twijfel getrokken, zeker in de loop der jaren wanneer nieuwe ontdekkingen worden gedaan.

Waarom gebeurt dit niet meer? – Waarschijnlijk omdat wetenschap echt meer een religie is geworden dan een systematische (en door haar aard controversiële) poging om de mysteries van de natuurlijke wereld te ontdekken. Religies zijn typisch dogmatisch, wat betekent dat ze regels hebben die niet in twijfel getrokken mogen worden.

Een onzichbare autoriteit zoals God, of een groep goden, heeft historisch de regels van religies bepaald. Vandaag bepaalt de zelfbenoemde “heersende klasse” – de regering, de Faucis, de Big Pharma corporaties, of iemand of iets nog verder dan dat, de regels van de religie “sciëntisme”.

De heersende machten zijn wanhopig om de macht van de wetenschap in te zetten voor hun kwade doeleinden. Zij willen dat de wetenschap de bijgelovige demon wordt die zij kunnen loslaten op iedereen die hun macht en gezag in twijfel trekt. Nogmaals, zoals Anthony Fauci zo schaamteloos verklaarde, “als je tegen mij bent, ben je tegen de wetenschap.” En een verstandig persoon, zo willen ze je doen geloven, kan niet tegen de wetenschap zijn.

Hoe is deze “overname” van de wetenschap mogelijk? “Wetenschap” is nu heilig in onze moderne wereld, en dat al een hele tijd. Technologie, geneeskunde en techniek zijn zo geavanceerd en complex geworden dat slechts weinigen het heiligdom kennen van de wetenschap achter dit alles,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: