Schotse klucht

schotse-klucht

14-11-21 07:00:00,

Een  gastbijdrage van Charlef Brantz.

Het kan geen kwaad om regelmatig de klimaathypocrisie aan de kaak te stellen. Zeker als meer dan 30.000 personen met CO2 uitstotende vliegtuigen naar een oord stuiven om te bomen over oplossingen voor veronderstelde klimaat catastrofen.

Er wordt dan wat afgepraat over de verbranding van de aarde door de zon, verdrinking van land door een stijging van de zeespiegel door smeltende gletsjers en ijskappen en uitgebreide bosbranden en in het verlengde verschrompeling van de longen van de aarde door de stijging van de temperatuur. Voor het gemak wordt wat de laatste catastrofe betreft, vergeten dat landen als Nederland van harte meewerken aan die verschrompeling door bossen voor de eigen CO2-spuitende energiecentrales gesubsidieerd af te laten romen.

Dichotomie versus polychotomie

Klimaatwetenschap is een complex vakgebied en is gebaseerd op verschillende basiswetenschappen zoals natuurkunde, scheikunde, oceanografie, biologie, geologie, paleo-ecologie, paleontologie en nog veel meer. Voeg daarbij de sub disciplines, vloeistofmechanica, spectroscopie, thermodynamica, enz. en het is duidelijk dat een persoon een groot aantal, laat staan alle disciplines kan beheersen. In het verlengde is het dan ook onzin dat iemand zich als een klimaatdeskundige etiketteert. Daarom is bij het benaderen van deze complexe materie, bezit en gebruik van gezond verstand en respect voor de opvattingen van anderen van onschatbare waarde. Helaas zijn tijdens discussies en debatten ook in Glasgow die twee absent, waardoor vooral op de man wordt gespeeld.

Tendentieuze klimaatberichtgeving van staatsmedia en informatie van en door klimaatalarmisten zijn in het achterliggende decennium verworden tot onvervalste klimaatpropaganda. Door die propaganda hebben de termen klimaatsceptici en klimaatontkenners in de massamedia en in het gepolitiseerde debat een negatieve connotatie gekregen en worden vaak in verband gebracht met extreemrechtse – en antidemocratische groeperingen. Onder de “naïeve gelovigen” in de alarmistische boodschap is alles zwart of wit en dus is iedereen die op wetenschappelijke basis of anderszins niet onvoorwaardelijk het IPCC steunt, een ontkenner. Deze dichotome verdeeldheid bestaat echter alleen onder die naïeve gelovigen. Onder realistische waarnemers heeft de kijk op het klimaat net als het klimaat zelf, een multidimensionale kleur. Met dat beeld als vertrekpunt zijn er meer kwalificaties te identificeren dan een overkoepelend begrip als klimaatontkenner.

Gekakel en gefladder

Een bonte verzameling brallende politici (sommigen denken dat de titel wereldleider beter bij hem of haar past) die bij God niet weten waar ze het over hebben en zich gewillig laten souffleren door activisten.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: