De economische dimensie van de betrekkingen tussen China en Noord-Korea

de-economische-dimensie-van-de-betrekkingen-tussen-china-en-noord-korea

15-11-21 08: 35: 00,

Veel van het gepraat over de vraag hoe lang het regime van Noord-Korea zal standhouden onder de sancties en het “zelfgekozen isolement” van het land in de nasleep van de COVID-19 pandemie, is geworteld in de vraag welke rol Peking zal spelen in de ondersteuning van Pyongyang. In 2019 was China goed voor ongeveer 95 procent van de totale handel van Noord-Korea, volgens de website Noord-Korea in de wereld. Volgens Chinese douanegegevens is de Chinese export naar het land gedaald van meer dan US$250 miljoen in november 2019 tot slechts US$3,000 in februari.

Daarom reageren deskundigen heftig op elk gerucht over de mogelijke opening van de grens, maar hoewel die geruchten in de loop van 2021 periodiek de kop opstaken, is er geen sprake van een terugkeer van de grensoverschrijdende handel.

In maart 2021 heeft het Presidium van de Hoge Volksvergadering van de DVK een wet aangenomen die de desinfectie van alle geïmporteerde goederen verplicht stelt.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: