Kronieken van de Taiwanese kwestie

kronieken-van-de-taiwanese-kwestie

15-11-21 08: 20: 00,

De verschillende ontwikkelingen rond de kwestie Taiwan, de gevaarlijkste op de politieke wereldkaart van vandaag, vereisen voortdurende aandacht en een zo nauwkeurig mogelijke beschrijving. Dat wil zeggen, zonder verdraaiing en met een minimum aan commentaar van de auteur.

De eenvoudige chronologische presentatie spreekt voor zich. Zij geeft een beeld van de betrekkingen tussen de twee belangrijkste wereldmachten, de VS en China, die rechtstreeks betrokken zijn bij de kwestie Taiwan. Zij geloven echter in Peking dat Washington en alle andere wereldactoren niets met het probleem te maken hebben. Vanuit het oogpunt van de wereldpolitiek, maar niet van het internationaal recht, komt de kwestie Taiwan erop neer of Washington en sommige van zijn bondgenoten er al dan niet bij betrokken zijn.

Het antwoord op deze vraag, dat afkomstig is uit Washington D.C., omvat zowel nee als ja. Het komt voort uit de Amerikaanse strategie van ambiguïteit met betrekking tot de kwestie Taiwan.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: