Maurice de Hond roept media en politici op: ‘kijk eens goed in de spiegel’ – Café Weltschmerz

maurice-de-hond-roept-media-en-politici-op:-‘kijk-eens-goed-in-de-spiegel’-–-cafe-weltschmerz

15-11-21 07:22:00,

Na 17 jaar was voor Maurice de Hond de maat vol. In plaats van zijn wekelijkse mail naar politici en media over de laatste politieke peiling, stuurde hij een oproep om de 2G-regeling niet in te voeren: ‘Ik weet wat het uitsluiten van een bepaald deel van de bevolking betekent vanuit de ervaringen van mijn ouders uit de zwartste bladzijde van onze geschiedenis.’

In de brief van de opiniepeiler haalt hij Hugo de Jonge aan, die aangeeft dat gevaccineerde mensen een 17 keer zo kleine kans hebben om in het ziekenhuis te komen. Dat is volgens hem onjuist, en hij toont dat aan met data. Maar meer nog dan door data wordt zijn bijdrage gekenmerkt door een moreel appèl om niet deel te nemen aan de 2G-regel waarbij ongevaccineerde mensen geen toegang meer hebben tot restaurants, theaters en andere publieke ruimtes.

In het veel gedeelde bericht haalt hij nogmaals zijn ouders aan die op een moment ook op bepaalde plekken niet meer mochten komen. ‘En wat hen daarbij het meeste trof was dat degenen die deze plekken nog wel mochten bezoeken, dat gewoon bleven doen. Die het blijkbaar niets deed om op plekken te komen, waar hun buurtgenoten, stadsgenoten, landgenoten niet meer mochten komen.’

De afsluitende woorden van De Hond: ‘Ik hoop oprecht dat u eens goed in de spiegel wilt kijken.’

Mijn oproep vanuit het diepst van mijn ziel aan politici en media om niet de 2G-regeling in Nederland in te voeren. Zowel op basis van principes als op basis van data.https://t.co/M2cB67sI6J

— Maurice de Hond (@mauricedehond) November 14, 2021

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: