Ongevaccineerde parlementariërs Letland buitenspel – Café Weltschmerz

ongevaccineerde-parlementariers-letland-buitenspel-–-cafe-weltschmerz

15-11-21 02:47:00,

Ongevaccineerde parlementariërs in Letland zijn uitgesloten van stemmen, krijgen geen salaris meer en mogen niet meer meedoen aan debatten. Het besluit is aangenomen met een meerderheid van parlementsleden en zal gelden tot halverwege 2022. Volgens politiek commentator Eva Vlaardingerbroek betekent de ingrijp ‘niets minder dan de officiële dood van de democratische rechtsstaat in dat land.’

Vlaardingerbroek reageert op Twitter op de gebeurtenis in Letland. Ze schrijft: ‘In Letland is ongevaccineerde volksvertegenwoordigers het stem- en debatrecht ontnomen. Realiseer je alsjeblieft wat dat betekent; namelijk niets minder dan de officiële dood van de democratische rechtsstaat in dat land.’

In Letland is ongevaccineerde volksvertegenwoordigers het stem- en debatrecht ontnomen. Realiseer je alsjeblieft wat dat betekent; namelijk niets minder dan de officiële dood van de democratische rechtsstaat in dat land.

— Eva Vlaardingerbroek (@EvaVlaar) November 15, 2021

Leo Rugiens maakt de vergelijking met Nederland. Er worden negen parlementsleden in Letland uitgesloten door de maatregel, maar de invloed van parlementariërs in Nederland is eigenlijk ook te verwaarlozen, lijkt Leo Rugiens te willen zeggen: ‘Een dichtgetimmerde coalitie maakt het parlement overbodig!‘

Dennis Ivanovich vindt de ontwikkeling ook zorgelijk en uit zich sarcastisch over de rol van de Europese Unie: ‘Ik zie uit naar de verontwaardiging in het Europees Parlement. Oh, maar wacht, Letland loopt braaf aan de leiband van de Europese Commissie. Dus dan zal ik lang kunnen wachten. Hey Pieter Omtzigt geldt die macht en tegenmacht ook in de EU?’

Remarc merkt op: ‘De Letten zelf liggen er, volgens mijn collega daar, niet erg wakker van. ‘Dan moeten ze maar een prikje halen.” SasBee reageert daarop door te schrijven: ‘Dan is je collega waarschijnlijk een van die mensen die denkt dat als je ergens anders over denkt dan de meerderheid, dat je dan niet meer bij het volk hoort.’

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: