Ongevaccineerden in Oostenrijk moeten binnen blijven – Café Weltschmerz

ongevaccineerden-in-oostenrijk-moeten-binnen-blijven-–-cafe-weltschmerz

15-11-21 02:13:00,

In Oostenrijk is vandaag de lockdown voor ongevaccineerden ingegaan. Met deze maatregel wil de overheid het aantal besmettingen terugdringen. Vooral niet-gevaccineerden worden volgens Bondskanselier Schallenberg getroffen door COVID-19. Jurist Raisa Blommestijn: ‘Laten we niet de illusie hebben dat dit in Nederland niet kan gebeuren.‘

De reacties op het besluit vanuit Nederland zijn gemengd. Juridisch onderzoeker Raisa Blommestijn ziet het bericht uit Oostenrijk als een waarschuwing voor ons land. Op Twitter schrijft ze: ‘Vandaag start in Oostenrijk een lockdown voor ongevaccineerden: zij worden opgesloten in hun huis, geheel afgesloten van de samenleving, terwijl de rest van de maatschappij “normaal” door draait. Laten we niet de illusie hebben dat dit in Nederland niet kan gebeuren.‘

Bart Maes, haar collega van Maes Law, vindt dat het ingrijpende besluit gevolgen moet hebben voor het EU-lidmaatschap van het land. Hij reageert via het social media platform op het bericht van Blommestijn: ‘Dat betekent dat het EU-lidmaatschap van Oostenrijk geschorst moet worden. Dat volgt één op één uit de verdragen. Wij gaan de Europese Commissie formeel verzoeken om daartoe stappen te ondernemen.’

Dat betekent dat het EU-lidmaatschap van Oostenrijk geschorst moet worden. Dat volgt één op één uit de verdragen. Wij gaan de @EU_Commission formeel verzoeken om daartoe stappen te ondernemen.

— Bart Maes #IkWeigerNogSteeds (@BartMaes16) November 15, 2021

Ingrijpend

Julian van Wickeren staat stil bij het Twitterbericht van Blommestijn en schrijft: ‘Waar zijn al die organisaties die normaal gesproken om het hardst schreeuwen als er sprake is van discriminatie, schending van mensenrechten etc? Amnesty International, College voor de Rechten van de Mens… Oorverdovend stil is het!’

Amnesty besteedt overigens wel aandacht aan de coronacrisis in het algemeen, maar het is even zoeken op de website. Onder het kopje ‘Zo min mogelijk inperking van vrijheden’ staat: ‘Om burgers te kunnen beschermen, is het begrijpelijk dat de overheid maatregelen neemt die diep ingrijpen in ons dagelijks leven.’

Ben van Halteren ziet de maatregelen niet persé als ingrijpend. Hij zegt: ‘Ongevaccineerden mogen in Oostenrijk nog steeds buiten voor een ommetje, boodschappen doen en om te werken Raisa Blommestijn. Maar dat vermeldt je er niet bij opruier.’ Dennis vind de nieuwe regels ook te billijken en schrijft: ‘Het moet toch niet zo zijn dat we door een absolute minderheid het héle land opsluiten?

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: