Wetenschapper AstraZeneca: ‘2G-maatschappij moreel verwerpelijk en wetenschappelijk niet te onderbouwen’ – Café Weltschmerz

wetenschapper-astrazeneca:-‘2g-maatschappij-moreel-verwerpelijk-en-wetenschappelijk-niet-te-onderbouwen’-–-cafe-weltschmerz

15-11-21 07:07:00,

Didier Meulendijks noemt 2G beleid ‘moreel verwerpelijk en wetenschappelijk niet te onderbouwen.’ Dat schreef de wetenschappelijk directeur Algemene Ontwikkeling Oncologie van het farmaceutische bedrijf AstraZeneca zondag op LinkedIn. Het bericht werd later op de dag verwijderd van het professionele netwerkplatform maar is veel gedeeld op social media.

De wetenschapper vindt het niet ethisch om een grote groep QR-loze Nederlanders -‘voor een groot deel gezonde jonge mensen’- uit te sluiten van de maatschappij. Bovendien spreekt hij van ‘de wereld op zijn kop.’ Het 2G-beleid is volgens hem doorgevoerd met de gedachte dat ongevaccineerde mensen met een negatieve test alsnog besmet kunnen worden door gevaccineerde mensen in het café, restaurant en andere gelegenheden waar het coronatoegangsbewijs geldt. De data laten immers zien, schrijft Meulendijks, ‘dat de coronavaccins al snel geen relevant effect meer hebben op de verspreiding van het virus.’

De medewerker van AstraZeneca zegt tot slot dat een stilzwijgende meerderheid er wellicht voor zorgt dat een onethisch en onwetenschappelijk beleid kan worden uitgerold. Dat zorgt voor grote maatschappelijke schade, meent hij. ‘Laten we ons in plaats van op QR-codes, volop richten op het repareren van de zorgcapaciteit die de afgelopen jaren is verminderd,’ besluit hij zijn brief.

Belangrijke mededeling van de Scientist Director, Global Development Oncology bij AstraZeneca.https://t.co/puPgJ9dtq5#2GWeigeraar #QRWeigeraar pic.twitter.com/jdheFULQCC

— Marianne Zwagerman (@mariannezw) November 14, 2021

De reacties op het bericht zijn gemengd. John Versteeg denkt aan een strategische tweet van Meulendijks: ”Afdeling Oncologie, zit daar soms wat ‘bad blood’ met de afdeling Virologie? Hij werkt bij AstraZeneca, Het vaccin dat niet op een of twee staat als er nieuwe doses gekocht gaan worden. Trek je eigen conclusie maar, ik vond dit het vermelden waard.’ Een gebruiker onder de naam MahjongP reageert op de medische informatie van Meulendijks: ‘Wat een eye-opener! De oplopende besmettingen komen door de geprikte mensen.’ Ed Zwarthoed doet een politieke suggestie: ‘Wellicht is het een idee dat na twee jaar mismanagement van OMT en de demissionairen, vanwege slijtage deze hun posities opgeven en plaatsmaken voor vakmensen met een frisse kijk.’  

Het bericht van Meulendijks werd een paar uur na plaatsing verwijderd van LinkedIn. Roel Rusink zegt daarover op Twitter: ‘Dit is toch censuur dat je normaal in discutabele naties aantreft. Zegt alles over ons land momenteel.’ Dankzij Zwagerman en anderen is het bericht toch vele malen gelezen.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: