Amerika’s crisis van de democratie heeft Arabische dictators aangemoedigd

amerika’s-crisis-van-de-democratie-heeft-arabische-dictators-aangemoedigd

16-11-21 02: 49: 00,

Alle artikelen van Global Research kunnen worden gelezen in 51 talen door het keuzemenu “Website vertalen” boven aan de banner van onze startpagina te activeren (Desktopversie).

Om de dagelijkse nieuwsbrief van Global Research te ontvangen (geselecteerde artikelen), klik hier.

Bezoek en volg ons op Instagram op @crg_globalresearch.

De door Trump geïnspireerde couppoging heeft eindelijk de leugen genageld dat de VS een wereldwijd baken van democratie zou zijn. Geen wonder dat autocraten in Soedan, Tunesië en elders zich aangemoedigd voelen.

De laatste maanden zijn er in de Arabische wereld verschillende staatsgrepen en couppogingen geweest. Al deze staatsgrepen – in Tunesië, Soedan en de poging tot staatsgreep in Jordanië – wijzen op een nare wending in de dromen van de regio nadat de Arabische Lente-protesten van 2010 en 2011 de “Heilige Graal” van de democratie hadden beloofd.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: