China voltooit metro Vietnam nu VS Beijing beschuldigt van “intimidatie” van regio

china-voltooit-metro-vietnam-nu-vs-beijing-beschuldigt-van-“intimidatie”-van-regio

16-11-21 08: 59: 00,

In de Vietnamese hoofdstad Hanoi – waar meer dan 8 miljoen mensen wonen – werd de allereerste metrolijn in gebruik genomen. De lijn werd gefinancierd en gebouwd door China en is voorzien van rollend materieel van het Chinese staatsbedrijf CRRC.

De metro werd gebouwd vanaf 2011 en was het mikpunt van kritiek, vooral in het Westen, omdat hij achterliep op het schema en het budget overschreed.

Toch drongen de inwoners van Hanoi er bij de opening op aan om als eerste gebruik te maken van het nieuwe openbaarvervoerssysteem van de stad.

De voltooiing van het project zou sommigen kunnen verrassen, vooral als ze de westerse media volgen en geloven dat Vietnam een tegenstander van China is of dat de Zuidoost-Aziatische staat, ooit het doelwit van een twee decennia durende wrede oorlog tegen het door de Verenigde Staten, nu samen met Washington in hun gemeenschappelijke doel van “opstaan” tegen China.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: